Luchtwachttorens in Nederland
Erfgoed uit de Koude Oorlog

Boek luchtwachttorens | verschijnt maart 2022


Luchtwachttorens uit de Koude Oorlog 

Het complete boek over alle luchtwachttorens in NL. Verschijnt in maart 2022. Verhalen, fotografie en inventarisatie van een vergeten verdedigingssysteem uit de Koude Oorlog. Compleet met achtergronden over het Korps Luchtwachtdienst (KLD), de architectuur van de torens, de plaats van de torens in de luchtverdediging tijdens de Koude Oorlog en het latere hergebruik van torens. 

Lees over de bouw van deze betonnen kolossen, over de vrijwillige luchtwachters die in weer en wind op hun posten naar het luchtruim keken en over de vliegtuigen die ze waarnamen. Zie hoe dames van de Luva in de commandocentra de vliegtuigen op de kaart zetten. Een blik over de grenzen brengt vergelijkbare uitkijknetwerken aan het licht aan beide zijden van het IJzeren Gordijn. Met persoonlijke verhalen van ooggetuigen. 

Inclusief catalogus van alle ooit gebouwde torens, posten en commandocentra. Met extra pagina’s over alle nog bestaande torens en andere gebouwen. Rijk geïllustreerd met historische en huidige foto’s en bouwtekeningen.